Helg

Fortfarande lite öm i kroppen, men nu börjar jag bli mig själv igen. Har dock fått ont i huvudet istället. Får se, blir nog Johan som får köra lastbil imorrn, skulle egentligen varit jag men huvudet verkar inte bli bättre.. Hahaha, huvudet blir nog aldrig bra när jag tänker efter.

Mobilen är fortfarande borta, men nu är den låst iallafall. Ska jobba på att få tag på en ny och ett nytt kontantkort så att ni kan få tag i mig igen snart. Idag brottades vi med hästar på skolan förresten. Kul, men lite läskigt också. Jag har ju flera års hästvana, men i princip det sista jag upplevde av en häst var en galen en som trängde in mig i ett boxhörn och försökte göra illa mig väldigt mycket, igen. Nu var ju de här hästarna ganska snälla, men för att få se hur starka hästar kan bli när de är stressade drev han på dem en del. Speciellt om man sa att man var van hästar.. Nåja, det gick vägen, ingen skadade sig!

Blir lugnt i helgen, Johan ska till Gävle och gratta farmodern och jag ska stanna hemma och passa den löpande hunden. Så osmidigt att ha henne med nu.

Skriv gärna en kommentar när ni kikar in, alltid trevligt!
Trevlig helg allihopa!

Öm i kroppen

Hahaha, har kommit igång med träningen nu och det KÄNNS! Varit sjuk sen i julas (nej, det är verkligen inget skämt, men kanske bara riktigt dålig sista två veckorna. BARA.) och nu har jag tränat ordentligt några dagar. Sprang en uppvakningsrunda i måndags då jag tog det riktigt lugnt, sen gymmade jag och Johan igenom hela kroppen igår (utom benen) och idag har jag kört cirkelpass för hela kroppen och sen ut och sprang i skolspåret (6 km väldigt kuperat). Med tanke på den långa vilan jag haft innan kanske ni kan förstå att jag är lite mör?

Ja, nu känner jag faktiskt att jag kan skriva ni, för efter många om och men tittade jag runt lite här på bloggen och insåg att jag kunde se hur många som besöker min sida.. :S Några är det iallafall.

Annars då? Nya bilen går bra, Zina är mitt i höglöpet (men inte hälften så odräglig som förra gången, mest kelig) och idag var jag och hälsade på på Brandstationen jag praktiserade på. Jättekul att träffa gubbarna igen, synd bara att jag inte träffade favoritgubben! Vi kom verkligen så himla bra överens.. Skönt att kunna säga att jag har fått jobb och klarat rullbandet iallafall, sånt som jag brottades med när jag var där. Min handledare verkade tycka att det var kul att jag kom förbi och att höra hur det går för mig och så. Jättekul!

Annars har jag inte mycket att säga. Fyfan vad jag ska träna nu när jag är FRISK!!
Puss!


Bah!

Vilken dag.. Tog nåt litet glas vin och en grogg med pojken igår och lyckades supa bort mobilen. Vet att jag tappat den någonstans mellan 200 m bort och vår trappuppgång. Satt upp lappar och hela kitet, men man bor ju i slumkvarteret så vi får väl se om vi hittar den på blocket imorrn eller nåt. Aldrig tappat en mobil förut, så typiskt att göra det när jag inte ens var full! Haha, bara oseriös.. Skuttade omkring överallt. Det värsta var att jag en gång under promenaden faktiskt tappade den ur fickan, hur kan man då vara så puckad att man inte kollar om den är med hem sen?? Ojojoj. Jaja, kanske försöker någon säga mig nåt. Att materiella saker inte är viktigt kanske. Lite surt är det bara med allt man har på mobilen, kanske cirkulerar intressanta filmer på mig på nätet framöver..

Vet inte vad jag skrivit sen sist, men vi har iallafall en alldeles ny (eh, för oss)  underbart fin blå ford ute på vår p-plats. Volvon är tillbaka och går som förut, var tändmodulen, skitsimpel grej tydligen. Blev inte farligt dyrt då heller. Så snart slänger vi ut den på blocket, skulle behöva hitta någon som kan svetsa först bara, så det inte blir så dyrt att fräscha upp den. Har börjat bli frisk också, det är otroligt skönt! Imorrn åker Johan till Finspång för att hälsa på och planera in när han ska dit på utbildning. Spännande! Känns bara så konstigt, inte alls som att vi har jobb. Ingenting är ju annorlunda liksom.. Men snart är vi där! Lite jobbigt bara att jag förmodligen måste köra bil, hade ju hoppats på X2000.

Nej, nu är det nog läggdags. Imorrn blir det mobiljakt hela dagen! Och jobba, och springa en vända.. =(

Så här ser vår bil ut ungefär förresten, fast det är inte den på bilden:

image15

Och inuti:

image16

Snygg va?? =))

Jobbigt

Jag är sjuk fortfarande, eller igen kanske man ska säga. Började friskna till men det vände fort och nu är jag lika dålig igen. Skitjobbigt. Har haft lite otur senaste dagarna också, fått en del smällar av Zina, en halv ögoninflammation och lite annat smått och gott. Efter lite krångel har vi nu iallafall fått (så gott som) klart med ett lån och ska hämta vår nya bil imorrn! Ni ska få se lite bilder sen.. Volvon står iallafall inne på lagning så länge, får se vad vi gör med den.

Här hemma är det lite stormigt just nu. Går verkligen i perioder gällande hur bra jag och Johan kommunicerar. Jag är dessutom otrolitg frustrerad av den här sjukdomen. Vill kunna TRÄNA!

Men, det är övergående. Och snart är våren här, underbart!

Söndagsgöra

Tjolahopp!

Idag har vi varit så duktiga! Storstädat, gjort klart vår rapport (igen!), Johan har gjort klart en komplettering på ett tidigare arbete, lagat finmiddag, haft massa mys (både med Zina och alldeles själva.. ;)) och nu ska vi väl avrunda kvällen. Igår kollade vi massa på bilar, nu är jag helt inne på en Ford Focus och Johan är lite sugen på en Toyota Corolla. Lite komiskt, eftersom det är jag som sagt att vi SKA ha en Toyota hur länge som helst. Nåja, blir säkert nåt helt annat i slutänden ändå. Ska bli skönt att få byta bil iallafall, jobbigt när man har en som bara fungerar ibland, även om den har skött sig väldigt bra med tanke på omständigheterna.,

Sitter och dricker färskpressad juice gjord i våran nyaste finaste juicepress för en tia på Rusta. Oj vad jag har saknat Rusta, det är så himla billigt. Och visst, tekniska prylar vill man inte köpa därifrån (har gjort det, och det höll inte alls) men typ schampo och godis och ljus och sånt är helt okej. Ska bli skönt att flytta till en mindre stad där det finns allt. Nu tänker alla att jag är dum i huvudet och att i Stockholm finns ju allt. Jo, visst. I Storstockholm finns allt. Men inte samlat på ett ställe. Inte de affärer jag besöker iallafall. Granngården till exempel, finns det fem butiker av i Stockholm och alla ligger i små byar långt på sidan om. Så var det inte i Östersund. Men man behövde iofs en bil om man skulle ta en drive till alla ställen man ville till. Nej, Linköping borde väl ha det mesta? Lär nog bli dit vi åker för att storhandla framöver.. Häftigt! Och läskigt, och skönt, och underbart och lite ledsamt. Men mest är det bra, det behöver ju inte blir för alltid..

Nej, känner att jag är lite svamlig nu. Blir väl så när man inte får sova nåt. Har legat och hostat som en idiot hela natten. Klev upp vid sex och la mig i soffan så Johan skulle få sova. Har blivit bättre idag dock, så jag hoppas på lite sömn inatt.

Är det nån här? =)

Lörsdagsmys och cp-bil..

Sitter i soffan med bejbi och är trött efter dagens lastbilsjobbande (Johan har också börjat, för en månad sen ungefär) -man vänjer sig aldrig riktigt med att kliva upp innan fem.. =S

Livet är toppen! Nu har även Johan fått en fast tjänst. Jag är så himla stolt över honom! Det är både skönt och jobbigt att vi båda fått fast. Våra jobb ligger nämligen 20 mil från varandra. Men vi ska lösa det, även om det kan bli lite jobbigt, och det hade ju kunnat bli mycket värre. Typ en i Kiruna och en i Malmö! Nej, men med tanke på att vi sökt överallt och var villiga at bo varsomhelst blev det ändå ganska bra. Ska bara bestämma var vi ska bo, hur många bilar vi behöver köpa och om någon av oss ska pendla kommunalt.

Bil behöver vi köpa i vilket fall, eftersom den nuvarande fungerar när den vill. Det vill säga inte nu. Och nu är det värre än förut, stendöd. Ska ringa verkstan på måndag så får vi höra, står ju på p-platsen nu och är lite opeppad att betala för bärgning. Men, vi får se vad de säger.

Livet känns iallafall skönt och gott just nu och det enda som tynger min klarblåa himmel är hur långt från alla kära jag kommer hamna..

(lyckan är förresten lite extra gjord, i och med att jag kommer tjäna en tusenlapp eller två mer än Johan varje månad.. ;D)

BRANDMAN!

Det är vad man skulle kunna kalla mig för, ser ni.. Hemlisen som jag sugit lite på nu är iofs himla god, men ni bör få veta (måste bara skaffa några läsare också.. =O). Jag har fått en heltidstjänst som brandman!! Det låter väl helt normalt, men faktum är att det inte är många som har så tur att de får en fast tjänst direkt. De flesta börjar som sommarvikarier, får förlängt, kanske fast efter det, eller så får de börja om som sommarvikarie nästa sommar. Har hört många skräckhistorier om det, så jag är oändligt lycklig nu! Det finns en liten hake bara.., jag har fått jobb i Nässjö som ligger mitt i Småland! Det blir långt hem, men som brandman har man rätt långa sammanhängande ledigheter, så jag ska nog kunna komma och hälsa på då och då iallafall. Nästa steg nu är bara att pojken ska få jobb någonstans i närheten. Kan bli svårt, men vi ska nog lyckas lösa det på något sätt!

Nej, nu ska jag ragga lite läsare. Här är ju heldött.. =)
Puss!

image14

image12

Sjuker

Hej hej

Efter en helg i Ockelbo och fyra veckor av halvlatent förkylning är jag nu hyfsat krasslig. Sitter med feber hemma i soffan och är naturligtvis (en gång på tusen ungefär) ensam. Johan tittar på Superbowl tillsammans med en kompis i Uppsala. Kul att han gör nåt roligt ändå, blir inte så ofta vi hittar på nåt.

Har en jätterolig sak att berätta, men jag suger nog på den karamellen en dag till iallafall. Hahaha, hur gammal lät inte jag nu då!

I övrigt är nog allt fint. Måste tyvärrr säga att jag är så dålig på att ta med mig kameran, så det blir inga bilder från vackra Ockelbo. Men ni kanske har sett av det ändå, bankrån och allt! Vi söker jobb som bara den, ska opponera på rapporter till veckan så snart är vi klar med det. Har en del projekt på fritiden också, men har väl inte riktigt kommit igång än. Jag och Johan funderar iallafall på att läsa en repetitionskurs av matten vi läste på gymnasiet. Vi måste ha något fel i huvudet... =)

Jag tror inte att det är många alls som läser här, mest för att jag glömt att lämna ut adressen. Jag skulle iallafall bli glad om ni skrev ett litet hej så jag vet att ni märkt att jag börjat skriva här igen..

Ha det bra!

RSS 2.0