Aaamen skärp er..

Jag vet att det är fler än en person som läst mitt inlägg och tittat på mina vackra bilder.

Äntligen!

Haha, jag vet att jag är sen. Skulle ju lägga in bilder för flera dagar sedan. Men, bättre sent än aldrig som det heter och här kommer de.

Livet i Mjölby/Vetlanda ser ut så här:

Så här ser jag ut när jag nyss gått på det j-la rullbandet! Har dock hunnit duscha, riktigt så blöt blir jag inte i håret ;)
Så här ser jag ut när jag har gått på det j-la rullbandet. Har dock hunnit duscha, brukar inte bli fullt så blöt i håret! ;)

Jag i stationsuniform
Jag i stationsuniform

Vagnhallen
Vagnhallen


Våran förstabil. Och ja, jag är KASS på att fota. Det blir alltid suddigt så det får ni leva med.

Min plats bland gubbarna!
Min plats bland gubbarna!

Jag är brandman!
Jag är brandman! =)

Våra bandvagnar
Vi har mycket skog och därmed bra användning av våra två bandvagnar.

Vagnhall
Vagnhallen från andra hållet (jag stod bakom den gula ambulansen när jag tog det andra fotot).


Här spenderar jag ett antal timmar per arbetspass, slangtvätten!

Vår uteplats, välanvänd på fikarasterna och otroligt mysig!

Höglandets räddningstjänstförbund
Höglandets räddningstjänstförbund


Uteplatsen från gräsmattan. Fint va?

Vårat slangtorn
Vårat slangtorn


Inte så roliga bilder de här på dagrummet kanske, men ska ni se mitt liv så är det här jag spenderar nån timme på kvällen varje arbetspass. Inte farligt många dock, det känns bra. Fast det beror väl mest på Johans både bra och mindre bra idé att jag skulle börja läsa Margit Sandemos serie om Isfolket på 47 böcker.. =S





Mitt logement. Inte alltför mysigt eller fint tyvärr.



Vagnhallen utifrån. Vi har inte för få portar iallafall!



Fint!

Så, nu har ni fått se lite av mitt småländska och brandmanska liv. Nu ska jag bara spara så det inte händer nåt, för det kommer isåfall medföra att jag slår sönder min dator och det vill jag ju egentligen inte. Sen kommer lite bilder på vårat hem i Mjölby. Ska passa  på att meddela att jag sparat med att lägga ut foton för att jag hade någon slags utopi om att jag skulle städa och göra snyggt som i en inredningstidning med alla kuddar på exakt rätt plats (om jag nu ens hade klarat det. Men det ska vi inte låtsas om, nu kan jag ju skylla på att det är stökigt). Men eftersom ni inte kommer få se några foton innan vi flyttat härifrån isådanafall så ratade jag det och ni får se hur det VERKLIGEN ser ut hemma hos oss!


Fick några foton av kvinnan som bodde här innan, ska lägga in de före bilderna jag tog idag så får ni se skillnaden efter tapetseringen också. Yes, två flugor i en smäll!


Så här ser Zina ut en vaaarm sommardag! Hon är inte riktigt så tjock som hon ser ut här, btw.


Spännande... Speciellt alla ursköljda mjölkförpackningar. Men då kan vi ju iallafall säga att vi har bildbevis på att vi sopsorterar!


Datarummet som det såg ut


Datarummet idag


Hallen sett från ytterdörren. Datarum är rakt till vänster, kök en bit fram till höger, mitt emot det klädkammare. Ännu längre fram till höger har vi sovrummet och mittemot det ligger toaletten. Vardagrummet finner ni rakt fram genom glasdörren.
Guidningen av residens NinaJohanZina är härmed avslutad och ni hänvisas att lämna lokalen snarast genom ytterdörren direkt till höger om er.


Vardagsrummet då


Vardagsrummet nu



Våran nya lilla tv! Fick ta bort en hylla från möbeln för att få in den! =)


Här är Zinas soffa! Jättestor är den, även om det inte riktigt syns på bilden.


Sovrummet innan vi flyttade in


Zinas säng


Sovrummet sedan vi flyttade in! Det här är vi mest nöjd med, älskar både de stora medaljongerna och den mörka sandfärgen. Sover gott gör man också!


Allt är inte riktigt synkat än. Vissa möbler skall inte vara kvar och passar kanske inte riktigt in i vårat jordnära sovrum, men det finns ju inte pengar att köpa hur mycket som helst för så ni får stå ut med silvriga byråer. =) Pengarna gick till soffa och tv istället!


Vår mysiga balkong där vårat älskade köksbord passar perfekt! Här sitter vi på kvällarna och äter middag och spelar kasta gris och låtsas att vi är utomlands när det är varmt. Observera också den mycket underliga ljusbruna figuren som uppenbarat sig på in princip alla foton jag tog här hemma idag. Det kan bero på att jag fick denna varelse som någon typ av svans efter mig eftersom hon var ensam från det Johan åkte till jobbet tills jag kom hem från mitt fyra timmar senare. Det var dessutom förmodligen otrooooligt traumatiskt för henne, det vittnade rynkspåren på vår dubbelsäng som hon är bannlyst ifrån om. =))

 Tog lite foton från min och Zinas stund på stranden idag också (vad har hänt med mig, jag lyckas ju ALDRIG fota nånting!), men nu har jag redan suttit i någon timme så det får ni se någon annan dag. Mysigt som bara den var det, älskar att ha ensamtid med henne och göra saker som vi båda njuter av!

Nu ska jag se film, gå långpromenad med Zina och sen lägga mig och läsa lite innan jag somnar. Det är härligt att vara ledig! Och imorgon kommer mannen hem och väcker mig, så blir det en massa måsten och lite mys för att sedan masa sig upp till jobbet på tisdagmorgon. Jobbar fem pass till innan semestern och det ska bli så sjukt skönt att vara ledig. Visst är det spännande på jobbet, men inget jobb är kul om man jobbar hela tiden. Jag gör/har gjort 240 timmar på 23 dagar nu i Juli. Inte alls kul, har inte ens hunnit packa upp alla lådor här hemma. Men nu har jag iallafall bestämt vad som ska hända på semestern. Blir lite av varje, lite hundfritt, lite fest, lite träffa släkt, lite vara hemma och slappa. Så blir alla nöjda och glada!

Nej, nu är det gaymovie! Nu har jag varit duktig och lagt upp en massa bilder så jag tycker allt ni kan vara lite duktiga och kommentera. Hoppas det smakar!

 

Hemma

Oj så skönt att få vakna hemma en morgon och sedan vara hemma hela dagen. Har jobbat varannan dag veckan som var och det var ritkigt jobbigt.

Nu ska jag byta om för dagens löprunda, sen tänkte jag försöka göra något åt antalet kommentarer på mina inlägg genom att lägga in lite foton till er. Hoppas jag kan fånga någons intresse då!

Ses.

det flyter på

vad har hänt sen sist? några automatlarm, en del undersökningar, en stor tankbilsolycka som ni säkert hört/läst om de flesta av er och idag brand i kyrka. det har varit galet lugnt på jobbet larmmässigt, men en MASSA slangtvätt. jobbat väldigt intensivt nu i juli så det ska bli skönt när semestern kommer den åttonde augusti.
 
i övrigt i livet försöker jag och johan planera vad vi ska göra på den där semestern, vi bygger upp diverse möblemang för vår bostad nu när vi äntligen har lite pengar till övers, försöker fundera ut något slags mål med vårat gemensamma liv och jag börjar sakna många. var hem till jämtland en intensiv vecka för att tjäna stålars och återse kära bekanta på storsjöcupen, vilket stillade en del av abstinensen för ett tag. nu är det istället vännerna i klassen och livet i stockholm (observera: inte stockholm i sig) som jag börjar sakna. aldrig så mycket som norrland, det lovar jag. men det var något speciellt, vi ville ju samma sak. och nu undrar man hur det går för alla: vad de har varit med om, om de får förlängt efter sommarvik, om de ska stanna kvar som brandisar överhuvudtaget. massa. och väldigt få har man kontakt med. och nu är det ingen termin efter praktik, inget återvända och dela erfarenheter, inget busande, bråkande, gymande, rökdykande. inte ens tvätta brandbilar tillsammans en solig vårmorgon eller sitta i gräset och utvärdera en tvåtimmarsinsats. inga lärare, ingen björken, inga RB90.

inga älskade klasskamrater.

RSS 2.0