Snabb uppdatering

Okej. Here goes..

Tre veckor i Thailand, de var hektiska men så himla härligt att bara vara jag, pojken och havet. Eller berget, eller vad det nu var vi var sugna på för dagen. Mycket roligt hanns med och det var en riktigt bra resa!

Sen hem, jul i ockelbo, juldag i toalettstolen (Johan fick vinterkräkan stackarn), annandag i Gävle med all släkt vi inte träffat innan. Upp till jämtland den 27:e, sen träning, jakt, plugg och mys där i några dagar. Nyårsafton, blev lugn och nästan lite jobbig då jag var så himla trött redan vid elva. Kan bero på att jag hjälpte till med maten i år och inte satt en sekund på hela dagen i princip. Efter det en dag hemma att vila upp sig, sen ner mot Gävle igen den andra. 

Anställningstester i Gävle tredje och fjärde januari. Elakt av dem att ha dem så nära nyår, men vad ska man göra? Vid det laget var jag inte längre sugen på att jobba där pga allt jag hört (INTE positivt) men var ändå hur nervös som helst. Det gick iallafall åt h-vete med rullbandet (skit!!!) så jag åkte ut på en gång. Hade 1.45 minuter kvar när jag klev av. Johan fick dock vara kvar, och när han var klar den fjärde åkte vi direkt hem mot Väsby.

Jobbigt att vara tillbaks, men samtidigt skönt att få packa upp. Johan har ju bott i resväska sen juni! Hann inte mer än andas ut så satte jag mig på tåget mot Nässjö för fler anställningstester. Hade inte tänkt åka på grund av förkylning, men när jag ringde för att sjukanmäla mig bad de mig komma ändå och göra mitt bästa. Det var två långa dagar med otroligt mycket illamående och ont i magen, var sjukt nervös hela tiden. Söv jättedåligt också. Allt gick bra utom löpning och rullband. Klev av bandet med 2.30 kvar denna gång, helt värdelöst! Men de sa att det inte var kört, så jag gjorde mitt bästa ändå. Deppen började smyga sig på över att jag inte skulle klara rullbandet i januari, som är något av en kritisk månad när det gäller jobbsökningar (enligt lag måste man klara detta rullbandstest för att få jobba som brandman). Jag presterade iallafall riktigt bra på övriga delar (styrka, körning, presentation och intervju) och åkte från Nässjö nöjd och glad. Döm om min förvåning när de ringde en vecka senare och bad mig komma ner igen för personlighetstest trots rullbandsresultatet! Tio stycke fick komma på detta, sex fasta tjänster slåss vi om. Testet gick sådär, är väl inte den perfekta brandmannen, men jag har nog en del egenskaper som de värdesätter. Har precis fått veta att de ringt en av mina referenser idag och jag tror jag kommer få besked imorgon eller torsdag. Sjukt spännande, eftersom de flesta får jobba sig upp från sommarvikariat!

Var till Uppsala i helgen på en prova-på-helg för tjejer, Det gick ganska bra på testerna, men höjdaren med helgen var att jg klarade det jävla rullbandstestet!!! Glädjen är total. Sjukt jobbigt, men bara man biter ihop så.. Hann dessutom faxa in protokollet till Nässjö innan slutdiskussionen de skulle ha. Underbart! Så, från att ha varit jättenervös och helt förstörd av tanken på att jag inte skulle få jobb i sommar, är jag nu helt tillbaka på banan och kan slåss om så många fler jobb när jag har rullbandstestet klart (många vill att man skickar in detta när man söker jobb, och ahr man det inte rensas man bort automatiskt).

Johan fick inte jobb i Gävle, men har precis varit på tester i Finspång (20 mil från Nässjö) och han tyckte det kändes bra där. Det bästa av allt är att det också är fasta tjänster. Spännande är det nu, mycket som händer den här terminen. Och vi vet ju faktiskt inte alls var vi kommer hamna någonstans, kanske blir småland för oss som det ser ut..

I övrigt är allt fint. Tillbaka på skolan för sista terminen, skitkul! Zina älsklingen mår bra, jag och Erik träffas en gång i veckan eller varannan och livet är bara så himla underbart...

Puss och löv till er!

Haha

Det går lika bra som vanligt för mig att blogga/skriva dagbok. Nåja, jag har tänkt göra ett nytt försök nu när jag ska vara på samma ställe iallafall några månader (om man bortser från varje helg, då jag alltid lyckas ha något inplanerat!). Det blir nog bra.

Tyvärr är det sent och jag tänker snuva er på konfekten, jag berättar om vad som hänt nästa gång. Ville mest bara göra er uppmärksamma på att jag är tillbaka. 

Godnatt. 

RSS 2.0