*släpar hakan i marken*

Är både trött och allmänt hängig. Usch. Är på jobbet nu. Gubbarna är trevliga och det är rätt avslappnad och skön dag, men oj vad jag känner mig nere.

Ful, dålig, dum, värdelös.

Oälskad.

Tillägg

Ramlade över en  annan blogg som gjort den där utmaningen igår, och började fundera lite över mitt svar på en av frågorna. Det var den om jag ångrar någonting jag gjort. Spontant så känner jag att jag absolut ångrar en hel del saker, och det är visserligen sant, men när jag tänker på det så är det bara oväsentliga saker. Som att jag lämnade tillbaka den där klänningen från Gina för ett år sedan, som jag sedan önskat att jag haft tusen gånger minst. Eller att jag prioriterade att se på tv istället för att städa. Ni vet, meningslösa saker egentligen -så de räknas nog inte. Men alla andra dumma saker man gjort då? Folk jag sårat, de som sårat mig och jag ändå gett chansen att såra mig igen? Nej, jag kan inte känna att jag ångrar det. Alla val jag har gjort har lett mig hit där jag är idag, och de dumma val jag har gjort har lärt mig en läxa. Alla måste vi göra misstag och visst är det jobbigt, men livet skulle vara sjukt tråkigt utan dem. Faktiskt.

Och vad jag menar med att jag försöker leva efter "ångra inte det du har gjort utan det du inte har gjort" är att om man ångrar att man inte gjort någonting så är det bara att få fingrarna ur.. Det känns som en ganska positiv livssyn, och om du reflekterar över vad du önskar att du skulle ha gjort kan du ju ta tag i det.

Jag är helt övertygad om att man kan påverka sitt liv så att det i slutändan blir som man vill.


Utmaning och IKEA-dagar..

1. Är du nöjd med ditt namn eller önskar du dej ett annat?
Har inte ens reflekterat över det. Jag heter ju Nina och nåt annat skulle kännas fel, så det måste jag väl säga att jag är.

2. Saknar du något i ditt liv?
Mycket vill ha mer. Hahaha.. Nej, jag gör nog inte det. Men drömmar har jag..

3. Sommar eller vinter?
Jag konstaterade här om dagen att jag inte kan säga att jag gillar en årstid. Jag gillar den förändring som de olika årstiderna ger. Sommaren skulle inte vara lika underbar om man inte hade vinterns kyla och snö som kontrast. If you know what I mean.

4. Vad var det första du la märke till hos din partner , som du föll för?
Inte en aning. Vi bara klickade på en gång. Kanske hela paketet (söt, trevlig, lätt att prata med, rolig osv)?

5. Vilken är den bästa julklapp du fått?
Nu ska jag låta extremt präktig och säga att jag har svårt att värdera prylar på det sättet. Det absolut bästa med jular är att vara med familjen och att alla får må bra. Känns så påtagligt över jul eftersom att det dels är en riktigt familjehögtid, men också för att det händer mycket olyckor och man verkligen känner med de som förlorar någon på julafton (det är lika illa närsomhelst när någon försvinner, men som sagt, det blir så påtagligt just över julen).

6.Påverkas du av media, och alla sk ideal?
Alla påverkas säkert undermedvetet, mer eller mindre. Men det är inget jag känner att jag bryr mig om. Möjligtvis stör mig på, eftersom jag som vanligt har mycket åsikter! ;)

7. Vart i världen skulle du helst vilja leva?
Nu kommer vi tillbaka till det där med årstider. Jag uppskattar verkligen den stora förändring vi har här i Sverige och jag tror att jag skulle bli uttråkad i de flesta andra länder just pga detta. Tycker även om hur en hel del saker fungerar här, även om jag måste säga att det finns saker att förbättra också, speciellt i jämförelse med andra platser här på jorden. Och naturligtvis är det bekvämt att man vet hur saker och ting fungerar här, kanske mest sen när man skaffar barn. Man vet hur sjukvård, skolgång, försäkringar, el, trafik, jobb, skatter och allt sånt där funkar. Det är skönt. Så, för att summera det så trivs jag helt okej i Sverige.

8. Finns det något du ångrar att du gjort?
Absolut. Men jag försöker anamma devisen: Ångra inte det du gjort, utan det du INTE har gjort.

9. Hur många barn vill du ha?
Jag tänker mig två. Brukar säga hellre tre än ett. Men ärligt talat har jag inte en aning innan jag provat på det där med ungar..

10. Har du återkommande drömmar?
Korta perioder, sen försvinner de. Men det är alltid mardrömmar som är återkommande.

11. Om du fick äta en maträtt resten av detta år, vad skulle du välja då?
Pasta och min (Eriks) hemgjorda pastasås. Både hyfsat nyttig och god och svår att tröttna på!

12. Märkes kläder eller inte?
Kläder jag gillar. Men hittills har jag gjort felet att jag köpt bara för att det är billigt. De kläderna ger jag bort nu..

13.  Vart ska du/ni fira jul?
På brandstationen.

14. Har du ett Nyårs löfte?
Njae. Har aldrig kört så hårt på det där. Men ifjol så sa jag att jag skulle jobba på att stressa mindre det här året. Har lyckats sådär måste jag erkänna..

15. Vad har du för planer för dagen?
Nu är den här dagen slut, men imorrn blir det lite städ, kanske lite bakning och sen en massa promenader och mys med älskade vovven!



För att passa på och redogöra lite för senaste dagarna har vi nu Ä NTLIGEN börjat få lite ordning. Fick efter fyra veckor tag i en tvättcylinder och körde maskiner hela kvällen igår. Sen var vi till IKEA och köpte lite möbler och nya madrasser till sängen, så nu ska vi slippa ha ont i ryggen och få sova lite bättre har vi tänkt. Johan snickrade sängen igår (la in ribbotten och stöd till dem) och han var så duktig! Med bristande mängd verktyg fick han ändå till det perfekt! Och idag har vi skruvat ihop vår stora svarta bokhylla. Skitsnygg, men lite tom för tillfället. Inte helt nöjd med möbleringen i lägenheten heller, men det får vara så länge.

Igår var jag på handbollsträning igen. Känner mig för gammal för det här när det gör ont överallt. Har skitont i benhinnorna (från handboll, innebandy och fotboll), sträckte nån muskel i magen när jag hoppade och sköt, stukade fingret och sen är det säkert nåt mer fel på mig. Men men, det går över får jag hoppas. 

Nej, älsklingen jobbar dygn imorrn så vi ska lägga oss. Ska ut och pinka hunden bara.
Sen på fredag börjar det på riktigt. Kul!

Uppskattning

Jaha. Här skriver man inte på flera veckor. Sen när man skriver får man inte en enda kommentar. Det är uppskattning det.

Oj. Nu är introduktionen klar och jag kan kalla mig brandman i Norrköpings brandförsvar. Känns läskigt och galet kul. Alla har varit så himla trevliga att jag kom på mig själv idag med att känna det som jag jobbat där i flera månader. Känns bra.

Jag och Johan börjar skapa oss ett liv här. Jag har börjat träna handboll, har hunnit vara med på två träningar hittills. Det går faktiskt riktigt bra och jag tror jag kan bli duktig. =)
Nu ska jag inleda min karriär som brandman i Norrköping med att vara ledig en hel vecka! Känns skönt, man blir väldigt bortskämd när man går skiftgång och därmed väldigt trött när man går dagtid i två veckor! *hahaha* Eller förresten, på onsdag kanske jag ska iväg på en mycket ansträngande julmiddag med mitt skift. Sen är nästa träff på fredag om en vecka, 8.00 på station norr.

Vad mer? Ja, mycket på g. Ska sätta igång med e-kort och kanske mc på samma gång på måndag. Sliter hårt med att få tag på en j-la tvättcylinder så vi kan göra nåt åt berget i vårt badrum. Behöver bara tanka bilen efter åtta gånger ToR till jobbet och är helt salig. Det här känns så himla bra. Och det känns verkligen som att allt som hänt oss hittills, alla jobb vi inte fick, att vi chansade och flyttade och pendlade långt, allt har lett oss hit. Och jag tror att det här kan bli riktigt bra.

Jag trivs i Norrköping, Johan trivs i Finspång, vi älskar Östergötland, det är inte mycket längre hemifrån än Väsby var, vi gillar lägenheten, aktiviteterna här.. Nu är det bara att ställa in siktet på det där underbara huset vi ska ha vid nån mysig liten sjö någonstans mellan Nkpg och Finspång. Och det blir väl inte så svårt, när det finns typ 350 sjöar i Finspångs kommun eller nåt sånt.

Jaja, nu ska jag mysa ner mig i soffan en liten stund innan det är dags för sängen.
Puss och godnatt.

Norrköping/Finspång

Hej!

Nu var det länge sen sist.. Och mycket har hänt också. Har flyttat, men inte riktigt kommit iordning här hemma än. Har också hunnit med fyra dagar på Norrköpings brandförsvar. Allt är stort och nytt och det känns sjukt bra! Har fått ett sprillans larmställ och det känns väldigt lyxigt. Känns verkligen som jag kommer trivas galet bra i Östergötland/Finspång/Brandförsvaret och nu ska jag äntligen börja jobba på att rota mig.

Vet inte vad mer jag ska berätta. Zina är olydig och jag och Johan har haft väldigt lite tid för varandra. Fick ju också rätt ont i magen föra veckan, men det var nog inget. Men då var jag inte så mycket till sällskap de lediga dagarna. Och den här veckan har vi bara setts onsdagkväll. Nåväl, planerar bio imorrn och spel- och ölkväll på lördag och det känns galet bra att vi ska börja skapa oss ett riktigt liv här. Har verkligen inte haft nåt socialt liv senaste halvåret, men nu jäklar!

Hur har ni det då? Kram!

=)

Hahahaha!

Läste igenom mitt eget inlägg. Jag blir ofta väldigt stressad när jag flyttar för att det är så otroligt mycket saker att hålla reda på. Känner att det sken igenom litegrann i mitt inlägg som kändes hetsigt, snurrigt och en smula svamligt.

Håll till godo, jag blir snart som vanligt igen.

Trött på utropstecken

Så nu är det väl dags att förnya min blogg. Kan kanske erkänna att det var dags för länge sen, men nu är det så att jag har helt legitima skäl till att inte ha hunnit. Det är nämligen så att jag fortfarande jobbar, samtidigt som vi har hunnit flytta alla våra saker till Finspång och städat den gamla lägenheten. Nu är det besiktning på tisdag (då jag kommer hem från mitt sista pass hos Höglandets räddningstjänstförbund) och sen hoppas jag på, inte att lämna Mjölby, utan att lämna det jäkla bilåkandet bakom mig. Jag trivdes himla bra i Mjölby så det känns lite tråkigt, likaså (efter lite velande) trivs jag helt otroligt bra på Höglandet så det känns lite sorgligt det också. Men pendlingen.. Åh, tre mil ska jag köra framöver. Lyckliga jag! Och Johan får cykla. Vi kommer förmodligen sänka bensinkostnaderna med 3000 i månaden.. Förstår ni? Det är mycket pengar.

Annars? Ja.. Finns nog inget annars just nu. Allt kretsar kring att knyta ihop alla trådar här på Höglandet, städa efter mig och säga hejdå. Lägenheten är samma sak, fixa och avsluta. Nu längtar jag bara tills på onsdag, då jag börjar mitt nya liv (hahaha, det var inte länge sen sist!). Men det känns faktiskt som att jag och Johan ska flytta ihop nu. Då kanske ni kan tänka er hur det har varit i sommar, när vi har bott tillsammans i ett och ett halvt år redan. Förresten, åtta gånger har jag flyttat de senaste fem åren. I Sverige iallafall. Räknar vi med Frankrike (blev ju flyttstädning då med) så blir det tio. Helt sjukt..., helt sjukt. Längtar galet mycket efter att få rota mig lite.. Och att slippa just flyttstädningen. Fy faan vad jag hatar att flyttstäda..

Så, framöver blir det till att leta reda på nån kul idrott att pyssla med, motivationen är nämligen på botten. Sen blir det ju e-kort, eftersom Norrköping kräver det. Mc-kort tänkte jag ta samtidigt så kan jag avsluta det där med övningskörning helt på en gång Sen ska jag ta tag i jägarexamen innan böckerna blir för gamla., Kanske kan jag och Johan ha lite av ett socialt liv framöver också med bio, middagar, fester osv..

Oj, det blir ett helt nytt liv. Och helt plötsligt har jag lyckats planera upp all tid igen så att vi inte kommer hinna ses nu heller....... 

RSS 2.0