I urskogen och ont i öronen.

Hej igen, alla ni mängder människor som läser min blogg! Det blir en snabbis den här gången, för jag har en underbart vacker och alldeles härlig människa som ligger och väntar på mig på min säng.

För att kort summera tiden sedan jag lämnade Stockholm har det varit en del skola, besök hos vänner, mys, skratt och träning. För att inte nämna all frisk luft och tystnad. Så sinnessjukt underbart!

Det allra bästa med att vara här är hur underbart det har varit mellan mig och Johan och hur härligt mycket vi har skrattat och haft kul. Kanske beror det på att jag slappnar av så mycket här ute i skogen. Zina mår också riktigt gott med massa som händer hela tiden och många timmar i skogen. Allt är underbart. Tänk om det aldrig tog slut..

Snart är det Thailand. Nyss en helg i norrbotten hos min numera trettioåriga bror. Fortkörningsböter (inte min!) och traskande i djupsnö med tjugo kilo vatten och tegelstenar på ryggen. Livet leker! 

Ehm

Har nog inte riktigt fått grepp om den här blogggen än, eftersom jag gjorde inlägg av bilderna nu. Kan ni se dem på nåt annat sätt än i inläggen? Som i en mapp som heter bilder? Har letat på min sida utan att vara inloggad, men hittar inte bilderna då. Nån som kan?

Här kommer iallafall bilderna från bilbranden:

image8311319-9311319-10

Mysig höstpromenad med familjen

Mysig höstpromenad med familjen
Häftiga hundenStor bebisSuddiga älsklingarVackertMysFlying dog!!Mysig höstpromenad med familjen

Tisdagkväll

Sitter uppe alldeles för sent, som vanligt. Datorn är livsfarlig, och internet ännu värre. Det är alldeles för lätt att fastna vid de båda och sedan ödsla timme efter timme..

Tänkte iallafall berätta lite snabbt om de senaste dagarna: igår var jag på stationen hela dagen. Höll i övning och spenderade åtskilliga timmar med att diskutera med olika människor om jobbet som brandman, träning och en rapport jag skrivit under praktiken. Jobbigt att mitt lilla PM blåstes upp till gigantiska proportioner, och jobbigt att det är mycket taggar utåt, men intressant och otroligt lärorikt att ha dessa samtal. Hela mitt liv har jag på nåt sätt ansett mig vuxen och med både fötterna på jorden, speciellt efter mitt LÅNGDISTANSförhållande och den lite längre resan, men för varje dag som går inser jag att jag varit naiv gällande ett antal saker och känner att man inser hur världen egentligen fungerar. Nu är det kanske en liten överdrift (hoppas jag iallafall), åtminstone den delen om att världen skulle se ut på det sätt jag sett den senaste året. För det är inte en särskilt vacker värld isåfall. Och lite bättre än så tror jag nog att den är. Jag tror bättre om människan också för den delen..

Kvällen blev lite jobbig, för de ville att jag skulle hoppa in och jobba simskola med fem minuters varsel. Orkade dock inte efter en lång dag och ingen middag, så jag fick komma hem ändå. Tur var väl det eftersom det enda jag orkade göra var att äta, sen rasade jag ihop på en madrass på golvet och somnade. Har varit lika trött idag, börjar fundera på om det är mörkret. Brukar ju bli så för mig varje år när vintern börjar anlända. Tur då att jag får lite ljus- och värmeterapi några  veckor! =P

Förresten, gick det så jävla pissigt med rullbandstestet igår. Jag som tyckt att det gått så bra.. Men farten är svår, den gör mycket. Framförallt att pulsen går upp så himla fort. Det är kondisen som är problemet, bara ut och springa! Körde ett ryggpass på morgonen också, ajajaj vad ont jag har.. Fick lite hjälp med chinsen och blev tvingad att göra betydligt fler än vad jag ville. Höll på att tappa greppet och ramla ner bara för jag var så trött i underarmarna. Alltid är det de som ger upp först. Ska nog köpa en sån där tångliknande pryl som man tränar greppstyrka med, säkert bra.

Idag har jag varit med på praoelevernas (niondeklassare) lektioner. Var ganska kul och framförallt jättenyttigt att repetera en del saker, speciellt nu när det var några månader sen man höll på med grejerna. Vi hade stegövning och rappellering, och sen lite kem på eftermiddagen. Intressant att se "ungdomarna" (känner ingen som är i den åldern nu, förutom Johans syster då, men det är ju bara en person -kul att se hur de funkar i grupp). Måste, med risk för att låta nördig, ultrafeministisk och gammal, säga att det märktes att tjejerna kommit lite längre i utvecklingen. Killarna kunde liksom inte ens hålla fokus så länge att de hörde hela instruktionerna. Och dagens individsamhälle speglar sig verkligen i deras beteende. Det är ju något vi fått lära oss på skolan, att samarbeta. Alltid, i allt vi gör. Vi är inte individer som brandmän, vi är ett team, som dessutom oftast bara klarar uppgifterna tillsammans. Men de var inte så bra på att hjälpa varandra. Då dök en tanke upp -kanske är det något man borde öva mer på i skolan, för att motverka att människan isolerar sig från andra? Ni vet, det som vi är så himla bra på i det avlånga landet Sverige. Nåja, nog med analys för idag.

Kvällen har varit mysig, med middag med Erik, massage och lite "quality-time". Har inte blivit mycket tid att umgås sen sommaren började, eftersom han så ofta måste vara här när jag INTE är det. Har hunnit göra lite nytta också, men det mesta är kvar till imorgon. Jäj! Inte. Laga bilen, efterdra muttrar, städa, tvätta, packa, rensa, förebereda. Sen iväg till min sista stund som LIA-elev på Brandkåren Attundas station i Upplands Väsby. Sorgligt kommer det vara, men också skönt. Pusslandets tid är förbi. Iallafall det extrema pusslandet.

Ojojoj, vad snabbt jag berättade om de enormt många dagarna sedan mitt senaste inlägg! Hahaha. Måste erkänna att problemet med att hålla mig kort är en av mina största svagheter. Och jag vet att det inte låter särskilt farligt, men tro mig, det ställer till med en hel del problem ibland.

Jag avslutar med att lägga in lite bilder på mig från bilbrandsläckningen jag gjorde i torsdags. Ha det bra alla, och skriv gärna nåt! Eftersom det tar hundra år att lägga in dem här i inlägget, lägger jag dem i min "bilder"-mapp istället.

Gah

Trött idag också, men kan ju inte alltid skriva det som rubrik! Har varit på öppet hus på brandstationen och jobbat, och efter fem timmar av surrande, barn, sirener och en massa springande så känner jag mig rätt slut. Så himla jobbigt att jag ska hålla i övning på stationen imorgon, hade varit skönt att vara helt ledig ikväll. Men men, bara att hugga tag i det.

Nu har baby åkt tillbaka till Gävle och vi har sagt hejdå för "sista" gången. Underbart! Bara fyra dagar kvar så åker jag härifrån. Ännu mer underbart!

Har inte så mycket mer att tillägga. Jo, Erik var här igår och så åkte vi alla tre och bowlade. Så himla skönt att bara komma ut lite bland folk, har inte blivit mycket av det under praktiken med heltid där, två extrajobb och en massa teoretiska uppgifter att jobba med! Synd bara att jag förlorade mot Erik med ynka nio poäng, eller nåt sånt. Han kommer förresten hit ikväll, för att passa bebisen imorgon och på tisdag. Hunddagiset hade inga platser kvar (som de sa att de säkerligen skulle ha) nu när jag sagt upp hennes månadsbur. Men snart är det problemet ur världen. Intressant bara hur det ska gå nästa termin, när lärarna tydligen måste ha sina små hundar i jättestora burar. Idioter. Men det har vi ju redan förstått, att vi elever inte räknas. *sucka*

Nej, inte gnälla nu, jag är inte alls på nåt dåligt humör egentligen. Ska vila en liten liten stund nu, sen laga middag och planera övning. Hoppas ni har det bra allihopa!

Puss och kram


Förresten, ska lägga upp lite bilder från promenaden vi tog för knappt en vecka sen.
 


Trött

Efter en lång dag på praktiken.. Massa fys, övning, rundvandring med en intresserad gymnasietjej och la finale: bilbrandssläckning! Så nu kan jag lägga till meritlistan att ha släckt en övertänd bil! Alltid lika kul när man får göra nåt.. Och jag tycker verkligen om min grupp och livet på stationen. Kommer sakna allt när man lämnar stationen sista morgonen (nu på torsdag). Apropå det, vad ska jag bjuda dem på?? Är precis i full färd med att tömma köket så gott det går nu, så det blir svårt att baka något. Kanske köper en färdig botten och gör en riktigt god frukttårta bara. Det lät okej. Har fått önskemål om tårta dessutom (alltid bra att smöra för någon!).

Men visst kan man bli bra less på vissa saker? Och personer som beter sig som de är fyra fast de är gamla gubbar. Jag hade rätt iallafall, även om det tog ett tag att inse det. Men men, ingen nämnd och ingen glömd. Och såna får minsann ingen tårta!

Torsdagkväll, nästan helt ledig imorgon (måste bara åka och köpa hundmat  och jobba futtiga 1,5 timme) och sen helg med bejbi! Lovely. Fast, inte ska ni tro att jag är hemma för det. Jobba lastbil på lördag och öppet hus på brandstationen på söndag. Men det ska bli riktigt kul! Och lastbilsjobbandet blir inte så farligt när jag inte måste köra simskola efteråt. Skönt! Men så måste jag ju springa också.. Blir perfekt att träna på stationen på söndag också. Bra!

Nej, nu är jag bara tråkig. Och pladdrig. Som idag, hahaha, stackars tjej. Jag pratade ihjäl henne, 1,5 timme i sträck. Jag är värre än stockholmsregn...

RSS 2.0