Påsklov och tragedier.

Hej allihopa!

Jag och Johan har smygstartat och tagit ledigt från skolan idag för att börja påsklovet och resan norrrut lite i förväg. Befinner mig just nu i Gävle, nysprungen (en och en halv timme ungefär, nyduschad och alldeles ensam hemma i flera timmar med en sovande hund, en dator och massa bra böcker!! Helt underbart är det just nu. Just därför hade jag tänkt att detta skulle bli en glad blogg, men jag har visst fått order om att lägga in följande, så det blir inte så glatt ändå:


image151

Barnens gråt har tystnat för all evighet,
På grund av en grym bryskhet.
Ta med dig detta ljus,
låt det brinna i ditt hus.

Bloggare kan visa våra politiker,
att vi alla är samhällskritiker.
Våldet måste få ett stopp,
det är dags att vi vaknar opp.

Vi kan alla dra vårt strå till stacken,
för ingen vill väl få en kniv i nacken.

Ta gärna med dig detta ljus och text till din blogg.
©Vicke

-Tillägnat barnen i Arboga. När jag hörde om det reagerade jag säkert som så många andra. Jag tyckte det var jättehemskt (gör fortfarande naturligtvis) och vände mig till Johan (vi satt i bilen) och sa: tänk att det sista de två barnen fick uppleva var att deras egen pappa (förmodligen), deras trygghet och förebild (man är ju alltid det på ett sätt, även om barnen inte bodde med honom) gjorde de så illa och tog deras liv. Vad hemskt!

Men jag börjar bli urbota trött på hur ignoranta och hycklande svenska folket kan vara när det gäller död och hemskheter. Inte ser jag en sådan bild på varje blogg varje dag om barn som dör i Irak, Sudan (som vi just läst så mycket om) eller ja, i princip vilket afrikanskt land som helst. I jordbävningar, vulkanutbrott, getton, HIV/AIDS, av svält osv. Detta är absolut inte riktat mot dig Jessica, jag tycker det är jättefint att du bryr dig och visar det, och jag vet att du inte bara bryr dig om svenskar som råkar ut för något. Detta är mot Sverige i helhet. Vi skänkte hur mycket pengar som helst till Thailand och alla deras offer i Tsunamin, men jämfört med Indonesien och Sri Lanka var ju storleken på katastrofen i Thailand ett skämt. Men det fanns fler svenskar där.. Betydligt fler. Och det är klart att det är värst om någon som är nära en försvinner, men det var ju inte bara de som kände någon som reagerade så starkt över katastrofen i Thailand. Jag också. Men jag tror och hoppas att jag har lärt mig en del om hur världen ser ut sedan dess..

Ni förstår säkert vad jag menar. Ska iallafall sammanfatta mig: jag vill verkligen att vi ska bry oss, men då ska vi minsann bry oss i allt. Inte bara det media serverar oss vid frukostbordet för att det är smaskiga nyheter som drar läsare.. See what I mean? Lite Erikinspirerade åsikter, men så har jag lärt mig mycket av den fina människan också. 

Skickar en tanke till alla mina underbara vänner och en puss till min älskling!

Ahh

vilka slitsamma dagar det varit på slutet. Men så roliga! Aj löv faijahfaijting! (bland annat badat i ammoniak utan skyddsdräkt idag...!)

Nej, nu är det alldeles för sent för mig som nu för tiden går och lägger mig mellan halvnio och tio! Sug på den du mamma! =)

Puss Och Kram!

Härligt!

Jag tycker om min sambo, väldigt mycket. Och allt är bra med oss, men ibland kan det bli en smula...., intensivt. Vi bor, äter, pluggar, tränar, sover, går på toaletten (nästan!), festar, reser och jobbar (mer eller mindre) tillsammans. På grund av våra mycket tunna sällskapskretsar här nere (som dessutom nästan är identiska) blir det sällan som man är ensam. Det är därför jag nu med stor glädje ser fram emot en kväll i ensamhet. Titta på vad jag vill på tv:n, äta massa onyttigt utan nån som kommer med små pikar (snälla och välmenande eller bara lite retsamma, men som ger dåligt samvete ändå) och läsa bloggar hela kvällen utan att vara ivägen. Jag förstår att Johan tog lite illa vid sig, och det låter ju hemskt när jag skriver det här. Det låter framförallt som att Johan är hemsk, men det är han verkligen inte. Det här fungerar otroligt bra med tanke på hur vi har det, inte direkt många kvadrat som vi trängs på alla tre heller. Men jag är sån, ibland måste jag bara få lite egentid. Helt ensam. Nu har jag iofs bebisen hemma, men hon sover så mycket under löpet så det märks knappt, dessutom är det nästan bara mysigt att ha henne med. Man behöver inte slåss med henne om datorn! ;) Så jag har förberett kvällen med att arbeta och sedan sova igen nån timme så jag inte däckar vid sju, handlat god mat som Johan ofta vill hälla äcklig pasta i därför äter vi det aldrig och naturligtvis införskaffat massa onyttigt som chips och dip och redbull! Kanske tar jag mig nåt vinglas också, men jag var nog inte så sugen på det. Vet ju hur det gick sist jag drack vin =borttappad mobil =((

Jag har iallafall lyckats få tag i en ny mobil och ett nytt simkort, så nu går det faktiskt att få tag på mig igen! Samma nummer som förut. Det är ganska skönt. Har inte alls varit beroende av mobil sista tiden, men nästan så jag blev det nu när jag var utan.

Sen förra inlägget har vi hunnit städa och tvätta volvon, bara småsaker som ska fixas så ska vi försöka kränga iväg den sen. Har inte fotat håret, nästan all färg har lossnat så nu ser det varken ut som jag ville eller särskilt bra. Får se om jag färgar om det. Kan väl försöka lägga ut nån bild ändå.. På skolan har vi simmat, kört motorsåg, hissat ner varandra upp och ner i brunnar, lyft containrar och vinschat brandbilar hit och dit. Visst låter det jobbigt att gå på min skola? Som en lekskola! Har pratat med min nya chef också och hört lite om jobbet. Kommer börja gå i skift på en gång, det blir kul! Verkar som jag kommer hamna mestadels i Vetlanda, riktigt kul tycker jag då jag trivdes så himla bra med skiftet vi träffade där! Pågengubbarna har försökt övertala mig och Johan att stanna här i Väsby och köra åt dem, de försökte locka med lön och allt. Och visst, lönen var bra mycket bättre. Men om jag väger att plocka bröd mot att leka brandman så finns det ju inte så mycket att fundera på.

Tandläkarbesöket var inte alls kul, 1801:- och ont fick jag, men nu är det över iallafall. Tröstshoppade lite accessoarer och reakläder efteråt, så jag skulle må bra! ;) Och igår fikade jag med min älskade vän som jag träffar alltför sällan nu för tiden. Förstår inte hur jag ska överleva att flytta från Erik i sommar, han får helt enkelt flytta med har jag sagt, men han ville inte riktigt. Förstår inte alls.. Usch, vill inte tänka på det. Vill inte tänka alls på hur långt jag kommer bo från alla jag bryr mig om. Men det är ju inte för alltid. Några år, tills det är lättare att få jobb på andra ställen. Eller kanske om jag blir på tjocken! Det återstår att se. Just nu är vi inte direkt inne i nån skaffa-barn period jag och Johan, stör oss ungefär lika mycket båda två. Hahaha, vi är hopplösa! Vet inte riktigt hur vi ska fixa att ta hand om en unge, då vi båda stod och hulkade idag när Zina kräkts *asgarv*

Jaja, det var ju ett fint avslut på mitt långa inlägg. Nåväl, jag skriver det som kommer upp. Det är hela grejen med min blogg. Ha det bra allihopa och hoppas att ni också får en mysig kväll!

Produktiv

har jag varit även idag! Bakat, sprungit en timme, färgat håret (ska fota i veckan och lägga in, brunett med lite rött i har jag blivit, inte riktigt som önskat, men helt ok..) läst, sett massa scrubs, myst med pojken.. ;), promenerat med vovven, lagat mat, diskat osv.. Låter ju inte som att det finns nåt kvar till Johan, men han har minsann jobbat på han med. Förutom den ynkliga halvtimme då han slocknade på sängen!

Var jättenervös över hårfärgningen, men var samtidigt så otroligt less på mig själv. Har haft samma frisyr och samma hårfärg i två år nu, det är länge för mig iallafall. Men det blev helt okej. Färgerna brukar bli så glåmiga i mitt hår men det var faktiskt där det blev finast och kanske lite tråkigare färg i det blonderade håret. Var ju lite nervös för det också, att jag hade blekt hår och utväxt, men det blev okej. Lite skillnad, men mindre än innan färgningen. SKa bara klippa mig (gör jag själv, blivit så besviken senaste gångerna hos frisören) så fotar jag det sen!

I övrigt laddar jag bara inför tandläkaren på torsdag, ska laga ett hål utan bedövning som gör ont bara jag petar med tungan där.. *nervös* Och 1800 kronor fattigare kommer jag att bli. =( Jo, vi ska försöka göra oss av med volvon också. Ska bli skönt.

Se klart Johans värdelösa film och sen sova. Imorrn är vi på fältet hela dagen, brunnslivräddning och lyftkuddar. Puss och godnatt! 

Uttråkad

Är det inte konstigt. Man längtar alltd efter den där helt lediga dagen då man kan göra precis vad man vill, men då jag väl får såna dagar är jag uttråkad efter några timmar.. Vad är det för fel på mig? Jag måste hitta mig en hobby. Så himla svårt nu när vi är på väg härifrån. Man vill inte göra nåt med lägenheten, inte köpa nya möbler, inte börja träna i nån ny förening, inte börja knyta en massa band man snart ska bryta upp från.. Gah! Och jag kommer ha en hel del tid över framöver tror jag. Luftigt är vårt schema, minst sagt.

Jag har iallafall lyckats fylla dagen med några saker: städat, diskat, läst (Johan har ju lurat på mig den nätta serien "Isfolket" med 47 böcker... =S), promenerat några gånger med Zina, sovit 40 min, spelat kort, sett tre avsnitt av Scrubs, tittat på tv, lagat mat, pratat lite i telefonen, skrivit diplom till simskolan och duschat.    

Tack Jessica, för ditt tappra deltagande som enda kommentator i min blogg! Jag funderade på att lägga in bilder från resan, men tänkte att jag ju redan lagt upp de flesta på resdagboken. Har inga fina.. Men ska försöka fota lite mer framöver. Mmmm, bra att det löste sig fort. Känns inte som att du har så mycket extraork att ordna upp saker för andra när du har så mycket själv. Tänker på dig gumman!

RSS 2.0