Första passet

Ja, idag skedde det. Inte har det ringt några större klockor men ett litet pling hörde jag då jag gick förbi larmställen för en timme sedan och såg på MIN hängare med MITT ställ. För att jag är brandman. Hahahaha.. Jag måste låta helt sjuk i era öron, men det känns helt osannolikt. Jag tror fortfarande ABSOLUT INTE på att jag ska få betalt för det här. Speciellt inte all tid som vi rastar, fysar, pratar och sover på. Men det är ju just det vi får! Kommer kännas konstigt när lönen dimper ner och jag inte tycker att jag har utfört ett arbete. Och det är inte för att jag slöat, tro inte det, nej det är för att jag bara inte kan tro att man ska få betalt för något man tycker är kul. Jobb skall man gå till och lida, det är därför man får betalt (lite så känns det, helt baserat på egna erfarenheter).

Idag har vi varit på två larm, ytterligare en skogsbrand och en lägenhetsbrand. Oj vad taggad jag var, men så visade det sig att det var nån busunge som eldat nåt i trapphuset. Var bara en massa rök.. =(

Familjen (Johan och ZIna) är uppe i stugan utanför Ytterhogdal så det blir en tom lägenhet jag kommer hem till. Men kanske bra det, behöver nog rensa skallen ordentligt en kväll. Sen jobb på midsommarafton, fina extrapengar! Resten av helgen är jag ledig. Jobbar måndag, torsdag och lördag nästa vecka, sen beger jag mig norrut för att slita häcken av mig på Storsjöcupen ännu ett år. Men sjukt kul ska det bli!

Nej, nu ska jag gå och se fotboll. Lika bra att börja intressera sig för det på en gång, annars kommer man bli mobbad.. ;) Men fy skäms på er, som aldrig skriver några kommentarer. Seså!
Och Bethan, om du hittat hit, kan du skriva in din bloggadress?
Och Zandra och Henke: wow vad kul!!! =)

Men pussar till alla! 
 

Brandman Nina Öberg rapporterar

Hej allihopa!

Jag är precis på väg att avsluta min femte dag (varav tre och ett halvt dygn i sträck) av min introduktion som brandman. Har varit på två skogsbränder och två andra nästintill oväsentliga larm. Alla är trevliga och det känns fortfarande overkligt. Kan inte riktigt släppa tanken att jag fortfarande skulle vara en praktikelev. Så sent som idag blev jag ju dessutom tillfrågad om jag var det. Det känns som att jag alltid kommer att vara utöver den ordinarie styrkan (har ju gått extra denna vecka), som att det aldrig kommer att hänga på mig när det hänt nåt. Kanske ett förnekande inför det stora ansvaret, vad vet jag. På onsdag börjar det på riktigt iallafall.

Pricken över i blir väl då jag får mina egna kläder, då kanske poletten trillar ner att det faktiskt är på riktigt. Eller första trafikolyckan. Det känns läskigt. För tillfället heter jag iallafall Jens Bernhardsson, tydligen den minsta killen som jobbat på denna station och som inte längre är kvar..!

Hur har ni det? Vi har inte fått internet hemma så hör av er här eller på mail, kan inte läsa en massa bloggar nu.
Nej, nu är det dags att sätta sig i bilen. Har inte sett mina älskade sambos på fem dagar nu och jag saknar dem båda så jag håller på att gå i bitar. Vi var ju tillsammans dygnet runt förut..

Kärlek till världen, livet är bra!

Däckad

Hahaha! Middag och städning, eller hur??! Jag däckade i sängen och vaknade vid halvåtta. Då blev det iofs två timmars städning. Idag är jag helt slut i kroppen. Ännu sjukare idag. Kunde inte ha varit sämre timing. Så nu får jag strunta i bjudlunchen med kåren och fotbollen med klassen och bara ligga och sova hela dagen för att orka med middagen med klassen nu ikväll. Och examen imorgon.

Faktiskt tycker jag lite synd om mig själv.

Uscha

Nu var jag ändå inloggad för att leta efter en klasskompis så då kan jag ju lika gärna titta in och skriv en rad.

Jag var hyfsat snuvig när vaknade och har hostat hela dagen. Usch! Inte alls bra, jag börjar ju jobba på måndag jue! Men men, jag ska träna bort förkylningen har jag tänkt, så jag kör på som vanligt. Eller, nu när jag kom hem var jag faktiskt rejält trött så jag har inte börjat städa än. Kände att jag behövde få sitta ner ett tag innan.

Städningen gick bra på skolan, vi fick lite mindre att göra än planerat, eftersom vi var så få där. Fast sen fick vi lämna in allas kläder istället, så det tog sin lilla tid ändå.

Nej, middag och sen städning. Nu är det dags!

Bäst!

Bara för att alla andra nu har blivit så kassa på att blogga tänker jag minsann hålla igång! Eller sätta igång kanske det blir, i ärlighetens namn... ;) Nej då, detta är bara högst tillfälligt. Mest på grund av att jag nu fick lite tid över då det inte fanns en enda blogg att läsa.

Helgen var mysig. Lördag morgon packade vi bussen som Johans pappa lyckats fixa så åkte de ner med ett lass. Tyvärr fick de inte med sig allt, så det blir ytterligare ett släp. Sen kom Johan hem och vi mös och lagade mat och försökte få iallafall lite nytta gjord. På söndagen blev det biltvätt och glass i solen. Älsklingen somnade lite sent (tio) så han fick inte sova många timmar eftersom han skulle upp vid halvfyra och köra ner till Finspång! Så idag har han haft sitt första arbetspass! Kan inte säga annat än att jag är avis.. Men nu är det inte ens en vecka kvar till min första dag! *wiiiiiie*

Idag har jag spenderat hela dagen med Erik. Han hjälpte mig med en massa saker, färga håret, laga mat och bära möbler. Så hann vi faktiskt prata lite också. Jättetrevlig dag med ett väldigt tråkigt slut.: vi ses ju inte mer innan flytten, så det blev ett hejdå där. Nu känner jag faktiskt att inget annat "håller mig kvar" här. Skulle nästan kunna skippa examen, nu vill jag ju iväg!!

Men, några dagar till får jag hålla ut. Imorgon blir det skola hela dagen. Vård står det, och med tanke på att många börjat jobba kommer även många att strunta i att komma imorgon, eller inte kunna komma. Vilket innebär att tio personer kommer få vårda materiel för 30 pers. Så jäkla dåligt! Men det blir kul att prata med de som är där och umgås lite.. Men tråkigt att städa, det får jag nog av här hemma.

Sen blir det ju ännu mer städning på kvällen, då jag inte alls hunnit så långt som jag borde. Onsdag ska jag till skolan och träna och lämna in våra kläder, sen blir det hem och städa en sväng innan examensfesten på kvällen. Blä, en gång till måste jag in till stan. Och svindyrt är det också! Sen hem och sova, upp och till examen. Torsdag eftermiddag blir det väl ännu mer städning, såväl som fredag morgon. Sen packa släpet och IVÄG!!

RSS 2.0